Terveydenhuollon moniosaajat lääkehoidon järkeistämisen asialla
Causalus Oy on suomalainen laatusertifioitu kasvuyritys. Tiimimme koostuu kokeneista terveydenhuollon, tietotekniikan sekä tuote- ja palvelukehityksen ammattilaisista.

Nimi Causalus perustuu syy-seuraussuhteeseen (kausaliteetti) sekä antiikin Rooman turvallisuuden ja hyvinvoinnin jumalattareen Salukseen. Missionamme on tarjota vastuullisesti laadukasta, turvallista ja tehokasta lääkehoitoa mahdollisimman laajalle joukolle – sekä kuluttajien että hoiva-alan ja terveydenhuollon tarpeisiin.
TERVEYDENHUOLLON JA LÄÄKEHOIDON JOHTAVAT AMMATTILAISEMME
PAULI PUIRAVA
LARS KONTTINEN
Dr. SAIJA LEIKOLA
SINÄ?
Farmaseutti, toimitusjohtaja
Vastuulääkäri
Asiantuntijaproviisori
Farmasian ammattilainen
Causaluksen perustaja, farmaseutti Pauli Puirava on tehnyt lääkehoidon kokonaisarviointeja noin 15 vuoden ajan useissa eri hoivakodeissa
Johtava lääkärimme Lars Konttinen vastaa lääkehoidon kokonaisuudesta. Lars on perehtynyt erityisesti ikääntyneiden hoitoon.
Energinen Saija Leikola on väitellyt lääkehoidon arvioinnista ja tehnyt pitkän uran sekä apteekeissa että farmasian alan liitoissa ja yrityksissä.
Etsimme jatkuvasti joukkoomme uusia kliinisen farmasian osaajia. Laita työhakemus tulemaan, niin jutellaan lisää!
OTA YHTEYTTÄ
SINÄ?
PANU ENGELVUORI
Dr. SIRKKU KARINEN
WINTOM ZECARIAS
Myynnin ammattilainen
Operatiivinen johtaja
Teknologiajohtaja
Kaupallinen johtaja
Etsimme jatkuvasti joukkoomme uusia myynnin ja markkinoinnin osaajia. Laita työhakemus tulemaan, niin jutellaan lisää!
Ratkaisukeskeinen prosessikehittäjä, joka vastaa operatiivisesta toiminnasta, henkilöstöhallinnosta ja Causaluksen laatujärjestelmästä.
Syöpägenetiikan tutkimiseen käytettävistä ohjelmistoista väitellyt ketterä ohjelmistokehittäjä, joka vastaa Causaluksen teknologiasta.
Visionääri, jonka kontaktiverkosto on kadehdittavan laaja.
Yrityksen arvopohja
Vastuullisuus on meille tärkeää kaikessa toiminnassamme. Olemme laatusertifioitu, arvopohjainen yhteiskunnallinen yritys, ja haluamme tuottaa parasta mahdollista laatua - mahdollisimman eettisesti. Asiakkaidemme hyvinvointi ja turvallisuus ovat meille ensisijaisen tärkeitä.
Olemme kotimainen kasvuyritys, jonka kaikki palvelut suunnitellaan sekä tuotetaan Suomessa. Pyrimme keskittämään kaikki ostopalvelumme siten, että ne tukevat kotimaista elinkeinoelämää. Ohjenuoranamme on toimia vastuullisesti, rehellisesti ja kunnioittavasti niin asiakkaiden ja kumppanien kanssa kuin myös oman työyhteisömme kesken.

Riippumattoman kolmannen osapuolen (SGS) tekemät laatusertifioinnit ja omat laatujärjestelmämme ovat merkkinä siitä, että haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman korkealaatuista palvelua. Causalus Oy on rekisteröity Valvirassa yksityiseksi terveydenhuollon toimijaksi, ja tarjoamme turvallisia terveyspalveluita laillisesti sekä yritys- että yksitysasiakkaille. 
Laatu ja tietoturva
Asiakkaidemme yksityisyyden suojaaminen on meille palveluntuottajana kunnia-asia. Näemme potilas- ja asiakastiedot tärkeimpinä suojeltavina kohteina, jonka vuoksi tietoturva on myös kehitystyömme keskiössä. Ammattilaispalvelumme on CE-merkitty lääkinnällinen laite ja se vastaa alan standardeja. 
Säilytämme henkilötietoja EU:n alueella sijaitsevilla palvelimilla, jotka on sertifioitu mm. seuraavien kansainvälisten standardien mukaan: ISO 27001 (tietoturva), ISO 27017 (pilvipalveluiden tietoturva), ISO 27701 (henkilötietojen käsittely) ja ISO 27018 (henkilötietojen turvaaminen). Tiedot on suojattu 256-bittisellä salauksella ja tietoliikenne on toteutettu HTTPS-protokollalla. Käyttöoikeuksien hallinta takaa, että vain nimetyt terveydenhuollon ammattilaiset voivat nähdä ja käsitellä terveystietoja.

Causaluksen ohjelmisto on CE-merkitty lääkinnällinen laite, jonka potilas- ja tietoturvallisuus pohjaa mm. ISO 13485, ISO 14971, IEC 62304 ja IEC 62366 standardeihin nojaavaan laatujärjestelmään. Noudatamme myös EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen GDPR:n vaatimuksia.
YHTEISTYÖSSÄ
Kaikki alkoi yhdestä kysymyksestä
Kaikki lähti liikkeelle kysymyksestä: Miten järkevän lääkehoidon piiriin pääsisi mahdollisimman moni ikäihminen?

Pauli Puirava kasvoi farmaseuttiperheessä ja lääkehoitoon liittyvät mahdollisuudet ja haasteet kiehtoivat häntä jo lapsena – urasuunnitelmat olivat selvät. Kun Pauli valmistui farmaseutiksi, perinteinen työ apteekin tiskin takana ei kuitenkaan houkutellut. Hän tiesi haluavansa tehdä töitä kentällä, tähän oli innostanut Englannin opintomatkalta mukaan tarttunut kiehtova idea.

Englannissa Pauli oli tutustunut malliin, jossa jokaisella sairaalaosastolla oli oma farmaseuttinsa. Moniammatillisen yhteistyön ansiosta potilaiden lääkitykset oli optimoitu ideaalitasolle. Tämä kokemus innosti Paulia hankkimaan Suomessa lääkehoidon kokonaisarvioinnin (LHKA) erityispätevyyden.

Hän alkoi tehdä arviointeja hoivakodeissa – hyvällä menestyksellä. Monessa hoivakodissa Paulin käyntejä odotettiin innolla, koska hänen tekemänsä työn tulokset realisoituvat hoivakodin arjessa hyvin konkreettisesti. Asukkaiden vointi parani, henkilökunnan resursseja vapautui ja lääkekulut laskivat.

Pauli on tehnyt lääkehoidon arviointeja hoivakodeissa vuodesta 2009, jo yli kymmenen vuotta. Vaikuttava ja laadukas työ hoivakotien asukkaiden elämänlaadun parantamiseksi sai hänet pohtimaan, miten turvallista ja tehokasta lääkehoitoa voitaisiin tarjota vanhuksille hoivayksikön koosta riippumatta.
Pauli alkoi ideoida digitaalista työkalua, jonka avulla lääkehoidon seuranta ja arviointi olisi jatkuvaa ja moni-ammatillinen yhteistyö jouhevaa. Ensin hän esitteli ideaansa geriatri Jouko Laurilalle, mutta pian tiimiin liittyi joukko tutkijoita, ohjelmointiguruja ja liiketoiminnan ammattilaisia, jotka lähtivät yhteisvoimin tavoittelemaan tätä tärkeää tavoitetta.
Haluamme tuoda suomalaisen lääkehoidon arviointi- ja seurantapalvelun kaikkien saataville, jotta kenenkään ei tarvitsisi turhaan kärsiä lääkityksen haittavaikutuksista tai tehottomasta lääkityksestä.
Nyt tuo yhden miehen unelma on meidän koko Causaluksen tiimin unelma. Me haluamme tuoda suomalaisen lääkehoidon arviointi- ja seurantapalvelun kaikkien saataville, jotta kenenkään ei tarvitsisi turhaan kärsiä lääkityksen haittavaikutuksista tai tehottomasta lääkityksestä.

Väestön ikääntyminen sekä terveydenhoidon digitalisoituminen ja sitä kautta terveyspalveluiden yksilöllistyminen varmistavat, että Causaluksen kehittämille ratkaisuille on jatkuvasti yhä enemmän tilausta sekä Suomessa että maailmalla.
PAULI PUIRAVA MEDIASSA
Liity sähköpostilistallemme niin opit lisää järkevästä lääkehoidosta, kuulet terveydenhuollon ammattilaisten kokemuksista ja saat tietoa Causaluksen palvelutarjonnasta.