Kumppanisi järkevän lääkehoidon toteuttamisessa
LUE LISÄÄ
Lue lisää
tehtävämme
Parannamme vanhusten elämänlaatua optimoimalla lääkityksen turvalliseksi. Palvelumme minimoi lääkkeiden haittavaikutukset ja maksimoi hyödyt.
asiakkaitamme
meistä

Intohimona lääkehoidon järkeistäminen

Causaluksen taustalla on kokeneen farmaseutin intohimo parantaa hoivakotien vanhusten lääkehoitoa. Pauli Puirava on tehnyt lääkehoidon kokonaisarviointeja vuodesta 2009. Työssään hän on todistanut, miten moniammattillinen lääkehoito kohentaa vanhusten vointia, laskee lääkekuluja ja vapauttaa henkilökunnan resursseja. Causalus on askel pidemmälle – palvelu joka hoivakodille.

Lue lisää
palvelut

Lääkehoidon kokonaisarvionnin ratkaisu asiantuntijatuella

Causalus-ohjelmistomme on kehitetty ratkaisemaan monilääkityksen ongelmia. Ohjelmisto seuraa lääkkeiden annostuksen ja yhteisvaikutusten ohella hoitovastetta ja mahdollisia haittavaikutuksia. Järkevään digitaaliseen lääkehoidon kokonaisarviointiin on yhdistetty etäfarmaseuttipalvelut. Potilasturvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää, ja siksi Causaluksen ohjelmisto onkin CE-merkitty lääkinnällinen laite.

Lue lisää
blogi

Tutustu turvallisen lääkehoidon tietoiskuihin, koulutuksiin ja kuulumisiin Suomesta ja ulkomailta

Causalus-ohjelmisto on nyt CE-merkitty
17.9.2020

Helsingissä toimiva terveysteknologiayritys Causalus Oy on ilmoittanut lääkinnällisen laitteen CE-merkinnästä ensimmäiselle tuotteelleen.

Koronaeristyksen vaikutus vanhusväestön terveyteen ja monilääkityksen riskeihin
24.4.2020

Maaliskuussa Yhdysvaltojen psykologiyhdistys APA ilmaisi huolensa koronaeristyksen vaikutuksista vanhusväestön terveyteen. Yksinäisyydellä on linkki sairastavuuteen sekä kuolleisuuteen ja pelkona on, että koronaeristys pahentaa yksinäisyyden seurauksia entisestään.

Mitä lääkehoidon arviointi tarkoittaa?
19.11.2019

Suomeen on vuosien saatossa vakiintunut termi lääkehoidon kokonaisarviointi, eli tuttavallisemmin LHKA. Englanniksi vastaava termi on Medication Review (MR). Lääkehoidon (kokonais)arvioinnissa, etenkin Suomessa ja farmasian alan ammattilaisen suorittamana, on kyse verrattain uudesta asiasta.

Tiedätkö millä tolalla lääkitysturvallisuus ja lääkehoidon seuranta on yksikössäsi?
Terveydenhuollon ammattilaisille suunnatussa ilmaisessa ja lyhyessä auditointikyselyssä saat alustavan käsityksen siitä, kuinka hyvin lääkehoitoon liittyvät asiat on yksikössäsi hoidettu.
Aloita kysely